Bouwe heeft zorgen om de bouw (4)

do 13 dec, 2007

Gister was weer het jaarlijkse feest van de uitreiking van de Zuiderkerkprijs en de Geurt Brinkgreve bokaal. De eerste gaat over het mooiste bouwproject in 2007 en de andere gaat over het mooiste project met hergebruik van een bestaand gebouw. Maar de avond wordt door de gemeente ook benut om bekend te maken hoeveel woningen er in 2007 in aanbouw zijn genomen. Het doel is 5000. Het zijn er slechts 4045 geworden. Dat valt tegen en mee.

Het valt tegen omdat het er 1000 (20%) minder zijn dan afgesproken en het valt mee omdat het er toch nog 4045 zijn geworden. In het begin van het jaar zag het er dramatisch uit met de bouwproductie. Zie daarover mijn eerdere columns. Dankzij bijzonder veel inspanningen van alle betrokkenen is de productie gaan stijgen. En het jaar is nog niet om. Er zijn nog twee weken te gaan en een aantal eerste palen staan nog gepland voor dit jaar. Dus met een beetje geluk worden het nog 4500 dit jaar. Dat zou al met al geen gek resultaat zijn.

Meer lezen?

Bekijk alle artikelen