Het Food Center zeven jaar later

ma 26 okt, 2009

Twee weken geleden presenteerde het bestuur van stadsdeel Westerpark de plannen voor het Food Center (de voormalige centrale markthallen). Het Food Center mag midden in de stad blijven, maar moet wel een flink deel van zijn grondgebied prijsgeven. Op het zuidelijk deel van het complex aan de Jan van Galenstraat worden vanaf 2011 woningen en bedrijfsruimtes gebouwd. De plannen zijn gemaakt in samenwerking met de bedrijven op het terrein. Aanstaande vrijdag is het zeven jaar geleden dat ik samen met Thijs Reuten in de gemeenteraad voorstelde om te onderzoeken of verplaatsing van het Food Center wenselijk en haalbaar is.

Daarna is er veel onderzoek gedaan en heel veel overleg geweest tussen de gemeente, stadsdeel Westerpark en de ondernemers van het Food Center. Soms dacht ik dat er nooit wat van onze ideeën terecht zou komen. Maar achteraf is het snel gegaan. Dat klinkt raar nu het al weer zeven jaar geleden is dat wij ons voorstel deden na te gaan of het Food Center verplaats kon worden naar de rand van de stad. Het gebied zou vervolgens gebruikt kunnen worden voor woningbouw. Maar in 1912 stelde onder andere Wibaut voor de toenmalige groentemarkt aan de Marnixstraat te verplaatsen naar een overdekte markt. 22 jaar later In 1934 werd de centrale markthal geopend. In dat licht gezien is zeven jaar nog niet zo lang.

Meer lezen?

Bekijk alle artikelen