Egbert gefeliciteerd

za 31 okt, 2009

Met 60% van de stemmen heb je het lijsttrekkerschap overduidelijk gewonnen. Ik wens je heel veel succes met de verkiezingscampagne. Egbert is een unieke persoon met een geheel andere bestuursstijl dan ik. Maar wel een prima partijleider en bestuurder. Hij heeft de afgelopen vier jaar laten zien sociaal, stabiel en integer te kunnen besturen. Egbert is goed in slimme oplossingen en behaalt concrete resultaten. We zitten in zwaar weer Het zal één van de moeilijkste verkiezingscampagnes sinds tijden worden. Egbert heeft daarbij ons aller hulp hard nodig. Op mijn steun kan hij rekenen. Voorwaarts voor een solidair, sterk en sociaal Zuid.

VOOR DE TOEKOMST VAN ZUID
KIES PvdA
EGBERT DE VRIES
PvdA solidair en sociaal

Kiezers bedankt
De afgelopen weken heb ik campagne gevoerd voor het lijsttrekkerschap voor de PvdA in Zuid. Egbert heeft met 59 stemmen verschil gewonnen en ik ben tweede geworden. Heel fijn voor Egbert (en voor de partij) en jammer voor mij. Maar er zijn erger dingen in het leven dan verliezen van Egbert. Ik dank iedereen die op mij heeft gestemd.

Nu we onze lijsttrekker hebben (en volgende maand de complete lijst) begint het echte werk. Er moeten bergen werk verzet worden. Om te beginnen zullen veel meer leden dan tot nu toe geactiveerd moeten worden. Een afdeling met 1000 leden moet toch meer dan 50 mensen op de been kunnen brengen. Dat was het aantal mensen dat op zaterdagmiddag het lijsttrekkersdebat bezocht. Ook vind ik 273 van de 1000 leden die hun stem uitbrengen bij een lijsttrekkersreferendum geen bijzonder hoog aantal. Het mag dan wel gebruikelijk zijn dat slechts zo’n 30% van de leden aan dit soort referenda meedoet maar dat wil nog niet zeggen dat je je daarbij moet neerleggen. Gisteravond was het lijsttrekkersdebat in West en daar waren meer dan 100 mensen. Een grotere betrokkenheid kan dus wel. Het afdelingsbestuur is al goed begonnen door alle leden te bellen met de vraag of zij actief willen worden in de campagne. Ik hoop dat veel partijgenoten aan die oproep gehoor geven. We hebben nu meer dan ooit iedereen nodig.
Voor de toekomst van Zuid. Kies PvdA. Solidair en sociaal.

Met vriendelijke groet,
Bouwe Olij

Lees meer over de uitslag op de website van de afdeling Oud-Zuid.

Meer lezen?

Bekijk alle artikelen